Nuffnang

Cara Buat Orang Tersenyum

 

Holla! Lama kita x bersua muka. Haha sorry ya kamoo2 semua (psst...x sengaja tau!) Agak2 Korang rindu x dengan Anmuy.Haaa cepat ngaku..x nak mengaku ehhh.Tak pe Anmuy tetap sayang korang, I Missssss Youuu Soooo Muchhhh!!! Hhaha panjang dah kan.

Ok,ok kita berbalik pada tajuk kit kat hari nie(eh kit kat? Kitaa lah bukannya kit kat!) Macam mana nak buat seseorang tue senyum diwaktu mereka sedang dilanda emosi yang x stabil,x menentu,x bla bla bla~ senang je. anmuy dah cuba beberapa taktik nie dan BERJAYA! Cuba lah korang praktikkan kepada teman2,boy/girl friend,family korang yang tengah berduka/merajuk or Whatever! 

1)Nyanyi sikit rangkap lagu Untuk Dia daripada Kak Najwa kita.
"Senyum mu menawan, menawan....Kau buat hatiku tertawan....." ucap banyak2 kali dekat orang tue.Sambil tue korang tatap mata/wajah die tanpa kelipkan mata dan senyumlah semanis mungkin.Kalau boleh buat muka cute korang ke, muka menggoda korang ke,apa ke...x kisahlah.Tapi yang pasti,die akan jeling2 korang dan akan tersenyum sendiri.Mungkin juga Ketawa! haha cuba lah!
 

 2)Cuba korang nyanyi lagu You Are My Sunshine.
Korang edit sikit lagu tu daripada "You are my sunshine,my only sunshine.You makes me happy when sky are grey" tukar jadi "I am your sunshine,your only sunshine.I makes you happy when you are sad".

3)Nyanyilah lagu Twinkle Twinkle Little Star!
Cuba korang nyanyi lagu nie dengan penuh semangat,khusyuk bin tawaduk,dan penuh penghayatan yang membara-bara~ Layangkan/Gawangkan tangan anda menandakan anda menghayati lagu itu sambil sesekali jeling si dia.Buat sedikit aksi melucukan.

4)Duduk sebelah dia selama 5min dan kemudian pura-pura tidur.
Sewaktu korang pura-pura tidur,cuba korang berdengkur H.A.L.U.S(x boleh KUAT2 ia amatlah menjengkelkan!) Kemudian pura-pura seakan-akan anda akan terjatuh ke lantai.Buat seolah-olah anda sedang mengigau "Awak ,awak marah/sedih ke?Jangan lah sedih/marah, nanti siapa nak ceriakan hidup i."

5)Bagi dia air/cokelat/gula-gula sambil tersenyum manis.
Ucapkan "Cik/encik, pesanan yang diminta sudah sampai.Sila tanda tangan di sini."Tunjukkan tangan korang sebagai kertasnya, dan bagi dia sebatang pen.
 
Ok setakat ini saja dapat Anmuy kongsi kan.Mungkin sedikit keanak-anakan. tapi,belum cuba belum tahu.cuba tau,jangan x cuba!Sebelum Anmuy mengundurkan diri Anmuy nak minta maaf dari hujung kepala hingga hujung kaki kalau2 Anmuy ada tersilap kata.Lagi seminggu sahaja peperiksaan akhir tahun akan diadakan(oh Nooooo!) Anmuy minta banyak jasa2 korang untuk mendoakan Anmuy berjaya mendapat keputusan yang cemerlang untuk melanjutkan ke tingkatan 3 didalam kelas yang sama dan mendapatkan biasiswa(sekiranya takda C lah).AMIN! Budi baik korang amat Anmuy hargai dan anmuy harap korang dapat balasan yang setimpal daripada Allah.
                                                 

Post a Comment